Actief in de wijk

Tom Reedijk en Farieza Hoesenie waren te gast bij de online vergadering van de vrijwilligers van Burennetwerk op 26 maart. Ze vertelden dat het aantal aanmeldingen van mensen met vragen of problemen de laatste tijd fors is gestegen. Veel mensen worstelen met eenzaamheid of een kwetsbare gezondheid. Ze kunnen niet iedereen helpen – het team in Schalkwijk bestaat uit slechts 7 mensen. Hierdoor stappen mensen naar BUUV of Humanitas.

Het loont zich om actief de wijk in te gaan. Zo ging Ingrid Swakman van het SWT Centrum met Praatje Pot langs de deuren in het Rozenprieel. Emel Sari van Burennetwerk bezoekt regelmatig mensen met de Buurt-tuk. Dan delen ze koffie uit en maken een praatje met de bewoners. Ook is zij samen met DOCK een bloemetje uit gaan delen in de straten. Conny Janssen (zie foto) van de Kleverparkbuurt doet wekelijks boodschappen voor een bewoner in een andere wijk.

Het is voor iedereen helder dat er wel veel organisaties actief zijn in de wijk. Als het voor de vrijwilligers en professionals al verwarrend is, zal het voor de bewoners helemaal ingewikkeld zijn. Emel Sari deelt daarom actief de sociale kaarten uit van Burennetwerk. Deze kaarten kun je ook vinden op deze site.