_96a6053
Op 30 november jl. kwamen de contactpersonen Burenhulp, zorgverleners en welzijnswerkers uit Delftwijk-Waterbuurt bij elkaar bij de Linge. Tijdens deze bijeenkomst, die Burenhulp samen met Zorgbalans organiseert maakten we met elkaar kennis en we bespraken wie nu eigenlijk wat doet in de wijk, en hoe we kunnen samenwerken.

Moniek Stricker van Haarlem Effect heet iedereen welkom waarna Margo van den Berg, initiatiefnemer van Burenhulp vertelt over het project dat nu al in tien verschillende wijken in Haarlem is gestart. Door verschillende pitches werd duidelijk welke professionals er actief zijn in de wijk.
Er werd een pitch gegeven door Gürkan Özsen jongerenwerker van Haarlem Effect, Marcel Smeenk van DOCK, Hassania Kemmelings, de coördinator Burenhulp, Moniek Stricker van Haarlem Effect over Welzijn op Recept. Daarna gaf Marloes Hietbrink van het CJG een pitch en Ellen Winters Wijkverpleegkundige Zorgbalans, Pauline Zwaan trajectbegeleider GGZ, Eveline Schaeffer van Tandem, Frances Nuijen namens BUUV en Dominique Verhoeven- Sociaal wijkteammedewerker Noord-noord.
Hierna gingen de professionals en contactpersonen in verschillende groepen uiteen om onder het genot van een lekkere Marokkaanse maaltijdsoep een casus te bespreken. De aandachtspunten werden hierna besproken, hoe kun je elkaar helpen en versterken? We spraken af dat alle contactgegevens aan de deelnemers wordt doorgestuurd. Als laatste werd er van iedere deelnemer een tip en top gevraagd, en er werd nog nagepraat en kunnen we terugkijken op een positieve en nuttige bijeenkomst!