Paasbrunch Delftwijk

Burennetwerk Delftwijk/Waterbuurt organiseerde zondag 21 april een gezellige paasbrunch voor jong en oud. Deze geheel verzorgde happening werd bezocht door 20 buurtbewoners. De paasbrunch vond plaats in Jongerencentrum Delftwijkcity aan de Jan Gijzenkade 305A.  Wil je weten wat dit burennetwerk nog meer voor plannen heeft? Neem dan contact op met  hassania.kemmelings@gmail.com. Je kunt haar ook bereiken op 06 54203842.

Doorstart burennetwerk Delftwijk

Het is even stil geweest in Delftwijk-Waterbuurt. Maar 26 maart komen de contactpersonen weer bij elkaar om de balans op te maken. Ook het projectteam is die avond aanwezig. We beginnen om 19:00 uur. Wil je mee praten? Stuur dan een berichtje naar karinwissenburg@burennetwerkhaarlem.nl Dan sturen wij je de agenda.

Op de foto zie je coordinator Hassania Kemmelings in een editie van De Grote Eenzaamheid Show.

Contacten bloeien op in Week voor ontmoeting

VERBINDER

Bij een grasveldje is een groep aan het schoffelen. Bea Winnubst is erbij. Zij is een echte verbinder, die actief was in het platform Delftwijk Leeft en aan de wieg stond van de Kerst Sing-In. Zij is daarnaast coördinator van de 26 moestuintjes, waarop oorspronkelijk gebouwd moest worden. Wim Heus en Pieter van Haaren zijn eveneens van de partij. Geen toeval, want ze zitten in de groencommissie van de Gerard Revestraat. De lap grond voor hun flat is pas omgetoverd tot tuin.

In de gemeenschapsruimte aan de Dijkzichtlaan sipt Vita Trynubets aan koffie. De in Oekraïne geboren deelneemster zegt haar buren niet te kennen en gekomen te zijn om kennis te maken. Ze heeft hier de HBO-studie Toerisme en Management gedaan en is in het bezit van een paspoort maar heeft geen werk. Over haar toekomst: ,,Ik zie wel waar mijn leven mij brengt.” Hassania Kemmelings van Hand in Hand nodigt haar uit langs te komen in buurtcentrum Delftwijk City.

VROUWEN

Op het Flevoplein vinden vanaf dinsdag 3 oktober cursussen voor vrouwen van alle nationaliteiten plaats. Kemmelings: ,,Wat wij van de Nederlandse cultuur leren is om voor onszelf op te komen. Veel vrouwen van boven de zestig zitten thuis. Bij ons – ik ben Marokkaans – zeggen ze: zestig en bijna dood. Nederlanders van die leeftijd worden juist actief.” ,,We moeten meer naar onze buren omkijken”, zegt Roos Holdorp, terwijl haar dochter Fay op de Generaal Spoorlaan bij SportSupport het startbewijs voor de Halve van Haarlem ophaalt. Vandaag heeft het gezin geen tijd voor Burendag. Ze gaan naar het strand. Als landelijk coördinator van Stichting Goed doen voor een ander is zij dat verplicht. Er wordt een zandsculptuur gemaakt. Het thema waarmee de kunstenaar aan het werk gaat: ‘Eenzame ouderen!’

Bij Stichting De Baan aan het Nauwe Geldelozepad is er normaliter weinig animo onder buurtbewoners om de tuin voor en achter op te knappen. En dat terwijl vooral jonge kinderen maar wat graag op het klimrek spelen. Directeur Marlies Lolkema vertelt ook, dat de buurt mag meedenken over de herinrichting van de binnenplaats. Daar is via fondsen een flink bedrag voor beschikbaar. Ze willen bovendien een moestuintje beginnen, aangenaam voor cliënten. In de achtertuin zweten Arjan Oud, Renske Suman en Rita Berkhout peentjes tijdens het onkruid wieden. ,,Er zijn dus best goede buren!”, is de constatering.

Pannekoekendag Delftwijk/Waterbuurt 26 maart 2017

Op 26 maart jl. heeft de coördinator van Delftwijk Waterbuurt Hassania Kemmelings Pannekoekendag georganiseerd. Het weer werkte goed mee. Hierbij wat foto’s van die dag.