Ondernemers-netwerk

In de Koninginnebuurt heeft ondernemer Jolanda de Vries het initiatief genomen voor een netwerk van ondernemers. De website is al online en binnenkort willen ze een ondernemersmarkt organiseren voor buurtbewoners. Meer weten: www.koninginnenetwerk.nl

Gezamenlijk naar ontmoetingsplekken

Contactpersonen KoninginnebuurtHet burennetwerk in de Koninginnebuurt heeft onlangs besproken dat het nuttig is meer gezamenlijke activiteiten te ondernemen zoals bijvoorbeeld mee te doen met de Tafel van Veel, naar de bioscoop te gaan of aan te sluiten bij de bestaande wandelgroep. Want op die manier wordt ook het contact tussen de buren bevordert, maar hoeft het netwerk niet altijd alles zelf te organiseren. Dit is besproken tijdens het overleg op 20 februari 2019, waar ruim 15 mensen aanwezig waren. Ook nieuwe potentiele contactpersonen namen deel.

Het netwerk Koninginnebuurt organiseert iedere drie weken een koffieochtend en iedere 2e donderdagavond van de maand een muzieksessie in de Baan, Nauwe Geldelozepad 17. Het netwerk organiseert dit jaar geen Koningin tussen de schuifdeuren.

Koffieochtend plus lezing Antarctica

Woensdag 20 februari is het weer gezellig koffie drinken bij het Burennetwerk van de Koninginnebuurt. Je kunt dan ook genieten van foto´s van Antarctica. Dorothee Bavink vertelt het een en ander over haar bijzondere zeilreis. Je bent van harte welkom vanaf 9:30 uur bij De Baan, Nauwe Geldelozepad. De lezing start om 10:15 uur.

Wil je meer weten over het Burennetwerk Koninginnebuurt? Er is een bijeenkomst op 20 februari om 19.30 uur, ook bij de Baan.

 

Kerstliedjes in de Koninginnebuurt

20 december kunnen mensen kerstliederen zingen en luisteren naar een kerstverhaal. Organisatie: Anneke van Boltaringen en Alice Nederkoorn. In de Baan, Nauwe Geldelozepad 17. Inloop: vanaf 9.30 uur.

St- Bavokerk centraal op Koffieochtend Plus

 

De volgende koffieochtend Plus in de Koninginnebuurt vindt plaats op 15 november. Het onderwerp: De Grote of de St.-Bavokerk. Sprekers: Gerrit Bosch, beheerder van het interieur en Maria Bij de Vaate, gids in de kerk. Inloop: 9:30 uur. Start lezing: 10:15 uur. Lokatie: De Baan, Nauwe Geldelozepad 17.

De volgende ochtenden zijn gepland op 20 december en 17 januari. Welkom!

Koffie-ochtend Plus van start bij De Baan

18 oktober werd de Koffieochtend Plus voor het eerst gehouden in het centrum de Baan. De historicus Guy Rocourt vertelde over de Spaanse invasie in Haarlem. Het was druk bezocht! De wijk is blij dat zij nu bij De Baan wijkactiviteiten kunnen organiseren. 

 

 

Koffie plus

                                               Koffie Plus  Koninginnebuurt.

 

                                                         Op woensdag 15 maart.

                                                   Plaats: Bocca al Lupo, Wagenweg 80

                                                     Vanaf: 9.30 inloop, lezing vanaf 10.15 uur .

                                                       

                                       Lezing: de Heer D. Vonk voormalig stadsecoloog,

                                        over de heemtuin, en het park Eindenhout .

De volgende Koffieochtend is op 12 april, mevr A.Nederkoorn over de geschiedenis van Vitae Vesper.

Poppenkast

Koningin tussen de schuifdeuren

Koningin tussen de Schuifdeuren. Riëlle Boerland en Marijke Gantvoort zijn de initiatiefnemers van Koningin tussen de Schuifdeuren.

Mensen maken de wijk

Mensen maken de wijk

In elke wijk zijn het de mensen die er wonen, die de wijk een gezicht geven. Een wijk waar mensen zich veilig voelen en prettig wonen door o.a. een goede buurt, de leefbaarheid en het groen om de huizen heen. Dit is wat we willen bereiken door het project” mensen maken de wijk!” Het is bedoeld voor de Koninginnebuurt t/m de Schouwtjeslaan.

Lees meer