Hofjes kerstborrel

De feestcommissie van het Burennetwerk Vijhoek organiseerde een heuse kerstborrel voor de bewoners van de binnen en de buitenring van het Proveniershof. Deze happening ging gepaard met het versieren van de waterpomp die midden in het Proveniershof. Met kersttakken, ballen en strikken en rode kerststerren.  Dertig bewoners genoten van glühwein, warme chocolademelk met slagroom en de warmte van de vuurkorf. Om het geheel nog completer te maken, waren er twee dichteressen met begeleiding van een saxofonist. Door het open geschoven raam van de woning, speelde Maurice Ploem samen met Cristine Peursum klassieke muziek.

 

Winter Bakkie in de Buurt

Donderdag 13 december was er een ontmoeting in het Proveniershof. Chocolademelk, muziek en gedichten verhoogden de sfeer voor de buurtbewoners van de Vijfhoek, Doelen en De Raaks.

Vijfhoek nu ook actief met Burenhulp

In het Binnenblad van de Vijfhoek stelt het kersverse aanspreekpunt Annette Schild zich voor. Annette woont al 17 jaar in de Vijfhoek en vindt het leven er leuker op worden nu ze meer mensen kent in haar buurt. Burenhulp bestaat uit dingen voor elkaar doen zoals een pannetje eten maken voor de zieke buurman of de kinderen naar school brengen van de buurvrouw die haar been heeft gebroken. Hieronder kun je het hele interview lezen op pagina 6 en 7.